Thursday, January 10, 2008

Mak Tim

Hehehe...sapa tuh Mak Tim? Not my mom ( Danial selalu cakap, "Terima kasih cik Nor," . My neighbour's kids always addressed my mom as cik Nor). Mak Tim ialah sebuah kedai makan yang menyajikan SAJIAN WARISAN JOHOR. Kenapa i wrote it in capital? Sebab sah-sah pure style Johor (en hubby kan orang johor?)

Last Tuesday we had dinner kat kedai Mak Tim. I had mee bandung and hubby ordered Murtabak Singapura plus the famous sirap bandung. Camner rasanya? MARVELLOUS (betul ker eja nih...lantaklah)...gue hirup abis kuah mee bandung tuh. Cuma tinggal sayur beberapa kerat and telur yang gue memang sah-sah takkan makan sebab dalam dia still ader egg yolk. But, overall gue kasik perfect ten! Cukup rasa siap ngan udang kering and ada kekacang sket.
Harga RM4.50 tak silap. Murtabak Singapura pun sedap gak.

Ada banyak menu lain yang memang originate dari Johor. Ada mee rebus baidali, nasi briyani gam, otak-otak, botok-botok, soto, etc. Pendek citer, macam-macam ada except tomyam sebab tomyam dari negara thai. Where actually is the kedai? Kalau nak pi paling senang ikut MRR2. Amik exit ke keramat/setiawangsa (Dekat ngan kilang Glaxo-Smithkline). The exit dekat ngan highway DUKE yang sedang dalam pembinaan. As u enter the exit, you'll meet a roundabout. Amik turn kul 9. The kedai mmg dekat ngan roundabout, dekat ngan pembinaan DUKE and paling penting, it's by the roadside. Sah-sah tak leh miss. Signboard kedai tuh tulis "Mak Tim, Sajian Warisan Johor"

Those yang nak pi should try their mee bandung. Tak hingat orang lain seh. Kalau mak mertua lalu pun tak pandang...hahahahaha....Selamat mencuba!

4 comments:

Miss BumbleBee said...

kalau kita makan situh, danial komplen tak..panasnyeeee?

kang tak sempat hirup kuah mee bandung dah kena balik :P!

Anonymous said...

tak panas sebab ada kipas angin besau kuar wap....

taichee~@! said...

Wooo~@!
My saliva is dripping already~@!Harus ty menerai ni...

DayBab said...

mee bandung yea... nak try ler. malam nanti nak gi makan kat sana.
thankx.