Thursday, April 22, 2010

What is good competition and bad competition?

Sekarang ni ramai benau yang berlumba-lumba mengcompetekan diri memasing di temmpat kerja. Sangat obvious. Adakah aku envy? Tak amik port tapi aku jelek tengok perangai manusia begini. Macam hampeh. Bercakap kang kung kang kung, tapi habuk pun tarak.

i put up a good status for my FB arini. What is there to compete here? To win the child's heart atau to win the boss's heart? At then of the day, the children are our main concern. Takde gunanya ada ramai anak murid yang sukakan kita tapi at the end jiwa mereka kosong. As if they have gained nothing. Itu yang aku tak mahu. Yes, i am strict to them in class but yet i want my children to learn and enjoy school at the same time. Kalau setakat pandai berkata-kata, semua orang boleh!

Sangat tidak suka dengan keadaan ini. Semuanya hush hush. Macam bagus benar bunyinya. I miss those days where we really work as a team. Those days where tidak ada jenis yang suka mengampu ampi. Sekadar tin kosong sahaja pun tiada guna. Hmmm.....benda-benda macam ni laa yang mendemotivatekan saya untuk berkerja dengan lebih gigih lagi.

Seorang sahabat menasihatkan supaya abaikan jer laa. Tapi benda ni memang boleh dilihat dengan mata kasar. Hati siapa boleh tahan. Ish...pergilah perasaan ini jauh-jauh...tak suka lah!

p/s: Mel is leaving. I am going to miss my dear friend.

2 comments:

Deew and Bandages said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Yeah. Akan miss dia. Itu culture agak kurang 'di atas' sebab tak ada siapa nak melayan kot. Hahaha.. Kadang-kadang cakap berapi-rapi pun tarak guna juga kan? Macam.. 'Get a life ok' Hehehe..

For me, cakap merepek lagi hamsap lagi cool dari coversation-penuh-niat-tersirat.

Not cool ok.

Peed-