Tuesday, January 22, 2008

Aku punyer blog..aku punyer suka lerr...

Sejak kisah Si Adi Putra ku tulis dalam blog nih, i received two comments from the same person. Tak tau laa kenapa dia mendefend giler budak genius nih. I have nothing against these boy. Jauh sekali nak berPHD (pingat hasad dengki) kat dia. Bukan anak aku pun. Aku cuma persoalkan kenapa dia takmo pi sekolah jer. As far as i'm concerned, IIS is a good school. I have a cousin that studied in the same school.

To that person, these is my damn blog. Apa aku nak tulis is my own choice. Even though i do not want to publish your comments, it's also my choice. You should understand that other Malaysians (or would i say Melayu) juga tertanya-tanya kenapa the boy refused to go to school. Kalau saya insan biasa yang 'tak pernah jumpa' dia pun wonder why, apalagi perasaan Profesor Datuk Dr. Ismail Md Salleh (sekarang Senator) when he tried to help the boy. Bukan calang-calang orang yg datang forward untuk membantu dia. Jangan kata kerajaan tidak membantu dia. Malahan persekolahan dia dahulu dibiayai oleh Kerajaan Terengganu. Entahlaaa...

Apa-apa pun, anak saya bukan macam Adi Putra. Hanyalah seorang notty boy yang suka bermain online game bernama Danial 'Ammar. Dia tak suka Maths, tapi suka berzikir waktu Maghrib....Alhamdulillah.

4 comments:

obefiend said...

wah marah betul along! ammar nakal tidak apa. budak nakal bila besar akan menjadi skema dan baik. he just chose to use up his evil energy while he is still an innocent kid. hahaha

yeah.. stupid theory kan? then again im not Adi Putra! what do i know

LOL LOL LOL

Miss BumbleBee said...

lor, that person who wrote the comment sure tak baca paper yg juga publish banyak surat pembaca yg tak puas hati ngan si A.P nih.
even one of the letter sendrik tulis talent itu anugerah tuhan and ini adalah ujian kepada ibu bapa.

duh.

currently we have 4 research universities in malaysia. i wonder why non of the uni considered taking him as a prospect student. *winkwink*

'renung-renungkan...'


p/s: saya takda otak ferrari tapi saya dah graduate dua kali menggunakan otak kancil saya..

nazri said...

yeah.. adi putra cam budak2 lain jugak cuma dia memang genius math. so biarlah dia explore math tu mendalam lagi. why nk paksa2 blaja history, social or other things?

janganla mencondem2 dia sampai suatu masa nanti dia hilang minat dan jadi orang biasa cam kita semua..

;renung-renungkan dan selamat beramal;

me-ya2 said...

hai, sori i bru jenguk ur blog n this topic is really exciting me.

yeah, i pun cikgu gak tpi ajar budak2 beso.so opinion cikgu selalu sama, kan.kenapa la dia xnak g skolah?mmg la dia gifted, tpi i geram btul kt parents dia yg melebih2 pasal dia.

ada sekali tu, ingat tak yg orgramai ni g berubat dgn dia.hei..nonsense!

betul kata u, kalu dia da terrer maths bg subjek lain.hah!cuba wat accounting ke, fizik ke.xpun bg dia maths kejuruteraan.

pastu i bengang gak A.P tu kata dia umpama kereta ferari tpi pakai enjin kancil.

isk, susah gak jdi cikgu mcm kita kan.bukan mara budak pandai tpi geram sbb dia x menghargai kurniaan Tuhan.