Saturday, February 23, 2008

Pilihanraya

hmmm...malam ni depan rumah kedai nih ada majlis pelancaran Gerak Gempur Pemuda BN Kawasan Tangga Batu. Oh, i'm blogging from home sebab en suami balik ke JB untuk hari penamaan calon esok. Ramai tul mat rempit memparkingkan motor-motor mereka dengan selambanya di area depan rumah di sini. Sungguh kurang sopan. Walaupun dengan kehadiran anggota Rela dan polis, depa nih buat dunno jer. Luckily dad and a neighbour guard the main gate. Kalau tak, definitely i can't park my car dalam area rumah. (Saya baru balik dari Carrefour beli pampers anak)
Tuh yang bersemangat memblog nih. Mendengar mereka berceramah prang pung prang pung. Boleh ker? Walaupun hari penamaan calon esok, tapi depa dah mula. Adakah itu dibenarkan? Kalau sepatutnya tidak dibenarkan (saya kurang arif bab-bab nih), itu maknanya sungguh kureng adil lah.
Back in 1998 ( tak silap laa), we had the gelombang reformasi untuk pilihanraya masa tu. I remembered that dad gantung bunting gambar DSAI mata lebam. During that year, masa raya pun bunting tuh tergantung lagik. Sungguh bersemangat kami sekeluarga dengan semangat reformasinya. Sesapa jejak kaki ke rumah akan disambut dengan poster DSAI mata lebam. Even my DIL masa tuh pun tak terkata. hehehehe..dia orang dacing. En suami orang kuat Datuk Shahrir...hahahahaha..pertembungan dua parti politik yang berbeza.
Oh, i wonder anak-anak muda nih boleh mengundi ker tak? Are they registered voters like me? Will they vote on 8th March? Nampak cam budak sekolah menengah pun ada. Ntahlaa...depa jer yang tahu. Apa-apa pun, i wish i'm in Bangsar tomorrow to give support to Nurul Izzah.
Yang pasti, bagi yang boleh mengundi, jangan lupa tunaikan kewajipan anda.
SALAM REFORMASI!

2 comments:

obefiend said...

selamat mengundi

mmg joe and you aneh. utara selatan tuh political compass

haha

well take it this way. if a BN and BA supporter can still get married. there is still hope for mankind

taichee~@! said...

Salam Reformasi = Salam Perubahan = Salam Berjihad Menukar Kerajaan!

Yezzaa..blog daku penuh dengan kempen untuk BA, tak kesahlah PAS, PKR hatta DAP sekalipon. Asalkan jangan BN.

MARI PAKAT TOLAK BN ghamei ghamei!